2019-01-06 12:36:46• hírek • Szatmár.ro

Driftelőkre vadászik a szatmárnémeti rendőrség

Megint itt a hó, éppen csak a karácsonyt kerülte el. Örülnek a gyermekek, mert még vakáció van. Örülnek az autósok is, de egészen más okból kifolyólag.

Mire másra jó még a csúszós, fehér lepel? Természetesen a driftelésre - legalább is az extrém autózás szerelmesei szerint.

 

A driftelés, magyarul az autó körbe-körbe "pörgetése" nem újkeletű divat, évtizedek óta gyakorolják ezt a "sportot" a merész városi, többségében fiatal sofőrök. Számukra ez játék, bátorságpróba. Nem számolnak a tiltott aktivitás veszélyeivel, nem érdekli őket sem a hangzavar, sem a füst, mellyel a környezetnek kell megbírkóznia. Amennyiben elvesztik az uralmukat a jármű felett, az esetleges ütközés következtében bekövetkező személyi sérülések és az anyagi kár jó ideig megfoszthatja őket a vezetés adta örömöktől.

 

A rendőrség azonban hadjáratot indított a driftelők ellen. Mi sem bizonyítja ezt jobban annál, hogy sokkal nagyobb megfigyelés alatt tartják mindazon helyeket, ahol lehetőség adódhat egy kis tiltólistás mókára. Ilyenek lehetnek többek között a bevásárlóközpontok parkolói záróra után.

 

A legutóbb a 17-es lakónegyedben értek tetten egy csapatot a Szatmár Megyei Rendőrkapitányság munkatársai. A Profi bevásárlóközpont parkolójában pörögtek autóikkal, mikor leállították őket az egyenruhások. A havas szórakozás pénzbírsággal ért véget, mely ilyen esetekben akár 2900 lejt meghaladó szankció is lehet.

 

Vajon, megérte-e nekik a kicsit sem veszélytelen autós szórakozás?

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: